Fleishmachine, dziki bardzo zafotki,na pewno się przydadzą. Jeszcze jedno pytanko: jak przymocowałeś panel otwier. el.szyb na drzwi od strony kierowcy?Widzę, że zamaskowałeś wielowypust, to były zwykłe śrubki czy coś innego?? :wink:
Fleishmachine, kurna niby banal a tyle roboty powiadasz W takim razie mam to w tyle. Az tak mi te korbki niedokuczaja. No i stwierdzilem ze jak zima szyby sa zamarzniete to szyby na korbki sa bardziej funkcjonalne i z pewnoscia po 20latach ciagle beda chodzily :diabelski_usmiech Pozdrawiam i zycze sukcesu w modach
Misiekoctavia, poswiecasz wolny weekend i masz elektryke - jesli znasz sie na octavce ( tzn wiesz co jak sciagnac i zalozyc ) to w jeden dzien spokojnie sie wyrabiasz, dobra robota przy piwku
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 08:23 ]
Zamieszczone przez Misiekoctavia
Az tak mi te korbki niedokuczaja.
ta... mi tez nie dokuczaly - ale jak sprowadzilem szkodnika na wyspe to napotkalem na pewien problem - troche nie po tej stronie kierownica, z jazda nie ma najmniejszego problemu, ale za to ciezko jest wjezdzac na parking platny gdy nie ma sie pasazera z boku - otoz, jak tu nacisnac przycisk od szlabanu, czy wrzucic funta przez prawe okno? Niby najlatwiej jest wysiasc z samochodu, ale gdyby tak za kazdym razem wysiadac... majac reczne szyby troche trzeba sie nakotlowac zeby kierowca otworzyl prawa szybe - a juz wychylic reke za okno mozna nazwac troche mniejszym wysilkiem - dlatego przez lenistwo zostalem zmuszony do elektryki.
Fleishmachine, no wlasnie to tu wyczytalem wyzej i dla ciebie to rzeczywiscie problem. Nieraz w pl tez trzeba owa czynnosc wykonac ale sporadycznie. No a swoja drogapomimo tych el. szyb to tak musisz codziennie rano cwiczyc rozciaganie zeby sie przez okno wychylic :P Ja ostatnio za daleko podejchalem od podajnika kart parkingowych w Galerii Baltyckiej i tez musialem wywalac lep przez okno A na lelktryce to srednio sie znam. Ale znajomy sie zna a jakby cos to pewnie wertujac forum daloby rade wszystko podlaczyc i spasowac.
Fleishmachine,kontynuując temat mam pytanie.Podobnie jak Ty, przy drzwiach pasażera chce zamontować oryginalny przełącznik szyby; w jaki sposób podpiąłeś do niego kabelki od kostki z zestawu. Na zdjęciu niestety tego nie widzę,a wystarczyły by mi kolory,bo mam identyczny zestaw jak Ty. Będę wdzięczny za wskazówki!!! :wink:
marcin0606, kombinowalem na rozne sposoby i nie dalem rady podpiac orginalu - wywalilem orginalny przycisk i w jego miejsce wkleilem przycisk z zestawu - wyglada prawie jak orginal... wiem ze prawie czasem robi duza roznice, ale serio, sam pomyslales ze to orginal
przemek88, niestety nie wiem co trzeba, na pewno silniczki z modulami do drzwi pod Twoj sterownik komofortu ( najlepiej kupic kpl, 4 silniczki + sterownik komfortu z bogatej wersji ) no i do tego kable, przyciski otwierania, zaslepki do tapicerki na korbki oraz stelaze kompletne
Sam sterownik dla kierowcy, ten na 4 szyby - moge zalatwic w dobrej cenie oryginal.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Układ tak naprawdę jest bardzo prosty, dużo prostszy niż wykonanie fabryczne, jest bardziej niezawodny, nie wymaga żadnego programowania, jest bardzo funkcjonalny, np. uchylenie wszystkich szyb na około 4 cm po krotkim naciśnięciu jednego przycisku. Jest też funkcja domykania kolejno, pojedyńczo. Wykorzystane są oryginalne podnośniki Skody (O1).
Komentarz